Силвена Роу гостува в книжарница Сиела, в Mall of Sofia на 4 ноември за представянето на новата си кулинарна книга „У дома“

Новата кулинарна библия „У дома“, създадена от шеф Силвена Роу, ще има своята софийска премиера на 4-ти ноември (събота), от 16:00 ч., в книжарница Сиела, в Mall of Sofia. По време на представянето, гостите ще имат възможността да получат автограф лично от автора.

„Чрез моите рецепти бих искала да вляза във вашите домове, да донеса частица от моето разбиране и усещане за храната. Да споделим прекрасно кулинарно пьтешествие, да се насладим на чудесни ястия, сякаш сме на една маса у дома." – споделя шеф Силвена Роу за новата си книга.
“У дома“ е истинска кулинарна библия, която включва в себе си ястия, както с традиционни за родната ни трапеза варива като ориз, боб, леща, така и с навлизащите в кухнята на съвременните домакини чиа, киноа, но и сортове ориз, боб и леща, внасяни от далечни земи – императорски ориз, боб Мунг, френска леща.
Страниците на кулинарния наръчник ще ви срещне с любими и добре познати вкусове, но и ще ви изкуши да експериментирате с ястия, идващи от далечни и екзотични земи. В книгата ще откриете рецепти като „Моето пиле с ориз“, „Кюфтенца от кайма и ориз с авокадо сос“ и “Азиатско пържено пиле със сусам, броколи и жасминов ориз”. Всички 80 рецепти са красиво илюстрирани и създадени от най-качествени зърнени храни и варива от асортимента на “Крина”.

За книгата „У дома“ шеф Роу, черпи вдъхновение не само от опита натрупан с годините работа в световните кулинарни столици, но и от детските си спомени от родния Пловдив и философията си за здраве и дълголетие, постигнати чрез биохакинг.

Рецептите на шеф Силвена Роу със зърнени храни и варива са истински кулинарен фюжън от минало, настояще и бъдеще, който ще впечатли малки и големи и ще помогне на всеки да сготви своя кулинарен шедьовър, впечатлявайки с вкус, вид и оригиналност.

За автора
Силвена Роу е шеф готвач с над 35 годишен опит. Позната е като най-колоритния член на журито на обичания формат Masterchef. Носител на престижни кулинарни награди и автор на 13 книги, тя повдига завесата за тайните на готварството пред най-взискателната публика - нейното семейство. Като дъщеря, съпруга, майка и баба, шеф Роу се отнася с изключителна отговорност, старание и любов към това, което поднася у дома.