Писателят Иво Сиромахов представя „Бай Тошо“ в кафе-книжарница „Сиела“ Mall of Plovdiv

Може ли един изкуствен интелект да управлява България? Има ли изход от политическата криза, в която се намира страната ни? И защо хората остават с все така вперен в миналото поглед?

С хапещото си чувство за хумор писателят, драматург и сценарист Иво Сиромахов („Певицата взема властта“, „У майкини“) постави именно тези въпроси в центъра на новия си сатиричен роман „Бай Тошо“, в който бившият социалистически лидер на България се завръща начело на държавата – този път под формата на холограма.
Още с излизането си новият роман на Иво Сиромахов оглави класациите в книжарските вериги в страната, а срещата с него по време на Пролетния панаир на книгата пред НДК събра опашка от читатели пред щанда на издателство „Сиела“.

Сега „Бай Тошо“ ще получи и официалната си премиера в Пловдив, която ще се състои на 17 юни 2023 г. от 11:00 ч. в уютната атмосфера на кафе-книжарница „Сиела“ Mall Plovdiv (ул. „Перущица“ 8 )!

Линк към Фейсбук събитието може да откриете тук:
https://www.facebook.com/events/3514459265488074

Безмилостното перо на Иво Сиромахов отново се завръща и изправя читателите пред абсурдно огледало на съвременната реалност, в което малцина имат смелостта да се погледнат.

Ако сте едни от тях, заповядайте да си поговорим за комичното и тъжното, за циничното и абсурдното!
България в наши дни. След провала на всички марионетни партии, създадени от невидимите политически инженери, се е стигнало до тежка безизходица. Време е да бъде изваден последният коз.

С помощта на модерните технологии един олигарх възкресява образа на Бай Тошо и го поставя начело на държавата. За да „оправи“ всичко…
Гарниран с дебел слой нагарчаща ирония за времената, в които живеем, „Бай Тошо“ е проницателен и въздействащ роман, в който демокрацията е само блян, а корупцията – основна форма на управление.

Гротескна и цинична в стила си, но винаги плашещо прозорлива, през призмата на смеха тази сериозна книга изобличава някои от най-тъжните и пагубни привички на политиката у нас.