Facebook Pixel
Количка 0
0,00 лв.

Анна Каренина - Толстой Л.Н.

"Анну Каренину" Толстой называл "романом широким и свободным". В основе этого определения — пушкинский термин "свободный роман".Классика актуальна в любую историческую эпоху, потому что в ней затрагиваются темы, близкие лично каждому человеку. И автору не обязательно давать прямые ответы на животрепещущие вопросы: даже лучше, если эту возможность предоставить читателю. Толстой и не дает их. Напротив, афористично введя нас в курс дела единственным предложением «Все счастливые семьи похожи друг на друга, каждая несчастливая семья несчастлива по-своему», тут же все смешивает, даже не подбирая особых слов: «Все смешалось в доме Облонских». А дальше — дело читателя пройти всеми тропками сюжета с ношей собственного жизненного опыта и самому отыскать эти ответы. У каждого они разные. И это классика.

"Анну Каренину" Толстой называл "романом широким и свободным". В основе этого определения — пушкинский термин "свободный роман". Не фабульная завершенность положений, а творческая концепция определяет выбор материала и открывает простор для развития сюжетных линий. Роман "широкого дыхания" привлекал Толстого тем, что в "просторную, вместительную раму" без напряжения входило все то новое, необычайное и нужное, что он хотел сказать людям.Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Анна Каренина - Толстой Л.Н.
Вашият рейтинг

Поръчките от Онлайн книжарница Ciela.com се доставят от Спиди, Еконт и BoxNow за България, и от Български пощи за чужбина.

  • За поръчки под 50 лв., стойността на доставката е фиксирана на 5,99 лв.
  • За поръчки с BOX NOW доставката е 3,99 лв.
  • За поръчки на обща стойност над 50 лв. доставката е безплатна.
  • За чужбина доставката се изчислява според тарифите на Български пощи, и зависи от избраната държавата, броя, големината и теглото на поръчаните продукти. Крайната стойност се визуализира, преди завършване на поръчката.
  • За поръчка на правен софутер няма доставка. Получавате потребителско име и парола по предоставен имейл след потвърдено заплащане.

За Автора

Лев Толстой -

В този раздел на онлайн книжарница Сиела ще можете да разгледате и да поръчате книги, написани от Лев Николаевич Толстой. Руският писател е сред най-известните автори в световната литература, като неговите творби продължават да вълнуват милиони хора по света. Ако във вашата библиотека все още липсват заглавия от Лев Толстой, сега е моментът да поправите тази грешка и да попълните празните лавици.

Граф Лев Толстой е сред най-видните руски писатели, член на  Петербургската академия на науките. Той е автор на множество разкази, романи, пиеси, есета, религиозни трактати. Три от неговите произведения стават изключително популярни и са сред най-търсените заглавия и до днес. Това са книгите "Война и мир", "Анна Каренина" и "Възкресение". Много литературни критици определят Толстой за най-великия романист в световната литература.

Класиката „Война и мир“

Този негов роман излиза за първи път в периода между 1865-а и 1869-а година. Книгата разказва за Русия по времето на Наполеон, като сюжетът се фокусира върху живота на няколко аристократични семейства. Някои от тях дори са исторически лица. Романът получава огромно признание от критици, писатели и читатели. До днес се определя за едно от най-значимите литературни произведения в световната книжна съкровищница. Творчеството на Лев Толстой бива белязано от този роман, както и от следващия му - "Анна Каренина".

Успехът на „Анна Каренина“

Романът, превърнал се в литературна класика и културен феномен, вълнува милиони хора по света и до днес. Макар да е публикуван в далечната 1878г., този роман не спира да бъде част от престижните класации за най-четени и обичани книги и до днес.  Части от книгата са публикувани в изданието "Руски вестник" преди нейното излизане като цял роман.

Книгата разказва трагичната съдба на Анна Каренина - аристократка от Санкт Петербург. Тя се влюбва в красивия граф Алексей Вронски, заради когото изоставя съпруга си граф Каренин и се отдава на страстната си любов. Драматичната история се развива на фона на феодалното руско общество от края на 19 век. Романът е изграден от 8 части и изобилства от главни герои и няколко сюжетни линии. Според превода в съответната държава най-често книгата бива разделена на два тома заради обема си. Главните теми в романа са любовта, изневярата, предателството, вината, брака, семейството, руското общество, разликите в градския и селския живот.

Сред отзивите за творбата се отличават коментара на писателя Томас Ман, написал "Вълшебната планина", че "Ана Каренина е най-великият социален роман в цялата световна литература".

А Фьодор Достоевски казва: "Ана Каренина“ е съвършенство като художествено произведение... и то такова, с което нищо подобно от европейските литератури понастоящем не може да се сравнява“.

В онлайн книжарница Сиела можете да поръчате луксозно издание на романа, подходящо както за подарък за приятел или колега, така и за допълнение към вашата лична библиотека.

Кои са най-известните творби на Лев Толстой

  •       "Война и мир";
  •       "Анна Каренина";
  •       "Иван Глупака";
  •       "Изповед";
  •       „Възкресение“.

Свързани продукти
Календар на мъдростта - Мисли за всеки ден, събирани от граф Лев Толстой
Лев Толстой
Лабиринт
рейтинг:
1%
14,00 лв.
Кройцерова соната
Лев Толстой
Апостроф
рейтинг:
1%
12,00 лв.
Ана Каренина - луксозно издание с твърди корици
Лев Толстой
Кръгозор
рейтинг:
1%
30,00 лв.
Ана Каренина - Луксозно издание
Лев Толстой
ИнфоДАР
рейтинг:
1%
31,90 лв.
Иван Глупака
Лев Толстой
Лист
рейтинг:
1%
12,98 лв.