Facebook Pixel
Количка 0
0,00 лв.

2084-та

Кога и как ще свърши светът? Наближава ли краят? Какво знаем за нашето бъдеще? И дали знаем повече за миналото? Това, което мислим, че знаем за миналото си, не е ли само една наша фантазия? Откъде идваме и накъде отиваме? Вярно ли е било пророчеството на Нютон за края на света?...
Oтговори на тези въпроси читателят може да намери в романа "2084-та".
Действието на романа се развива в недалечното бъдеще. Но дали едно недалечно бъдеще, когато светът е разделен на безсмъртни и смъртни хора, е радикално различно от настоящето? "Каквото е било, пак ще бъде и каквото се е правило, пак ще се прави", казва Еклезиаст. Бъдещето произлиза от настоящето, а настоящето – от миналото. Но не е ли и миналото, както ние го виждаме, продукт на настоящето? Не го ли променяме с нашето мислене за него?
"2084-та", разбира се, е донякъде диалог с Джордж Оруел. Но 2084-та година в тази книга е доста по-различна от 1984-та, каквато я помним ние, или както я е виждал писателят през 1948-а.
Този път става дума за края на света.


Напишете вашето мнение
Вие оценявате:2084-та
Вашият рейтинг

Поръчките от Онлайн книжарница Ciela.com се доставят от Спиди, Еконт и BoxNow за България, и от Български пощи за чужбина.

  • За поръчки под 50 лв., стойността на доставката е фиксирана на 5,99 лв.
  • За поръчки с BOX NOW доставката е 3,99 лв.
  • За поръчки на обща стойност над 50 лв. доставката е безплатна.
  • За чужбина доставката се изчислява според тарифите на Български пощи, и зависи от избраната държавата, броя, големината и теглото на поръчаните продукти. Крайната стойност се визуализира, преди завършване на поръчката.
  • За поръчка на правен софутер няма доставка. Получавате потребителско име и парола по предоставен имейл след потвърдено заплащане.

За Автора

Владимир Левчев -

Владимир Левчев е роден на 17.10.1957 година в София. Завършва английска гимназия и изкуствознание в Художествената академия. Работи като редактор и преводач на поезия в издателство Народна култура от 1982 до 1990 година. От януари 1989 година издава забраненото тогава списание Глас. След 1990 година е зам.-главен редактор на Литературен вестник. През 1994 година заминава за САЩ, където преподава литература и творческо писане в няколко университета. От есента на 2007 година е преподавател в Американския университет в Благоевград.

Владимир Левчев е автор на 13 стихосбирки, два романа - Крали Марко: Балканският принц и 2084-та, както и на множество статии на културни и политически теми. Има три книги, издадени в САЩ.

По време на дългогодишния си престой във Вашингтон Владимир Левчев се запознава в дълбочина с тайните на масонството.

Свързани продукти
Кой сънува моя живот 1977-2007
Владимир Левчев
ИК Жанет-45
рейтинг:
1%
13,60 лв.
Е-книга
Е-книга Масонството
Владимир Левчев
Ентусиаст
рейтинг:
1%
5,00 лв.
Сънувани
Владимир Левчев
Жанет-45
рейтинг:
1%
15,00 лв.
Любов на площада
Владимир Левчев
Жанет - 45
рейтинг:
1%
13,99 лв.
Писмо в небето
Владимир Левчев
Жанет 45
рейтинг:
1%
10,00 лв.