Facebook Pixel
Количка 0
0,00 лв.

1984

Не е наличен
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:1984
Вашият рейтинг

Поръчките от Онлайн книжарница Ciela.com се доставят от Спиди, Еконт и BoxNow за България, и от Български пощи за чужбина.

  • За поръчки под 50 лв., стойността на доставката е фиксирана на 5,99 лв.
  • За поръчки с BOX NOW доставката е 3,99 лв.
  • За поръчки на обща стойност над 50 лв. доставката е безплатна.
  • За чужбина доставката се изчислява според тарифите на Български пощи, и зависи от избраната държавата, броя, големината и теглото на поръчаните продукти. Крайната стойност се визуализира, преди завършване на поръчката.
  • За поръчка на правен софутер няма доставка. Получавате потребителско име и парола по предоставен имейл след потвърдено заплащане.

За Автора

Джордж Оруел -

В този раздел на онлайн книжарница Сиела ще попаднете на произведения, написани от Джордж Оруел. Благодарение на творбите си „Фермата на животните“ и „1984“, Оруел се превръща в един от най-четените автори от световната литература за последните десетилетия. Макар „1984“ да му носи огромна слава, това далеч не е единствената му книга, която си заслужава да прочетете и да поставите в домашната си библиотека. Разгледайте множеството предложения в сайта на Сиела и се запознайте с проницателните творби на Оруел, които без съмнение ще ви направят силно впечатление.

Освен самостоятелни книги на Оруел, в раздела можете да поръчате и сборници с разкази на някои от най-известните автори за последните 100 години. В някои от тези вълнуващи четива ще откриете творбите на Оруел редом до тези на Чехов, Булгаков, Уолъс, Лъвкрафт и други.

Кой е Джордж Оруел

Малцина знаят, че истинското име на Оруел е Ерик Артър Блеър, а Джордж Оруел е просто негов псевдоним. Блеър е британски писател, журналист и критик, чието творчество се отличава с ясна проза и сериозна критика върху обществото и тоталитаризма. Джордж Оруел, както става известен Ерик Блеър, пише в няколко жанра - литературна критика, поезия, публицистика и белетристика. За жалост, Оруел не живее дълго и умира едва на 46 години.  Към края на своя кратък живот той написва двата романа, с които оставя дълбока следа в световната литература - "Фермата на животните" и антиутопичната книга "1984".

Въпреки че това са най-известните му произведения, Оруел привлича читатели по цял свят и с публицистичните си творби „Пътят към кея на Уигън“ и „Почит към Каталония“. Автор е и на множество есета, посветени на различни теми като политика, култура, литература.

Като журналист е работил за медиите Tribune, The Observer и Manchester Evening News.

Явлението „1984“

Водещата тема в творчеството на Оруел, която има своята кулминация в романа "1984" е злоупотребата с власт в съвременния свят. Неговият начин на писане се отличава с прямота и искреност, водещи дори до болезненост. Именно тази негова честност впечатлява читателите по цял свят и превръща романа в истински културен феномен. Влиянието на произведенията му, включително на „1984“ е толкова голямо, че те са включени в образователната програма във Великобритания и се изучават до днес.

„1984“ е прекрасна белетристична творба, изпълнена с бунтуваща се тъга и напрежение. Този все по-актуален роман на Оруел може да се разглежда и като включена аларма докъде може да стигне обществото, ако се подчинява на властта сляпо и овчедушно. Роман, който вече поколения наред се счита за една от най-важните книги в световната литература, към която интересът не стихва.

Добавете това издание към вашата библиотека още сега, като поръчате бързо и лесно от онлайн книжарница Сиела.

Кои са най-търсените издания на Оруел

На Ciela.com ще откриете наличност на много от произведенията на Оруел, но ето кои са най-популярните:

  •       "1984";
  •       "Фермата на животните";
  •       "Фермата на животните - с предговор от автора";
  •       „Глътка въздух“;
  •       "Афоризми от Джордж Оруел";
  •       „Да застреляш слон. Есета“.

Свързани продукти
Още въздух
Джордж Оруел
Фама 1
рейтинг:
1%
16,00 лв.
На дъното в Париж и Лондон
Джордж Оруел
Фама
рейтинг:
1%
16,00 лв.
Да застреляш слон. Есета
Джордж Оруел
Фама +
рейтинг:
1%
19,00 лв.
1984 - Фермата на животните
Джордж Оруел
AT Publishing
рейтинг:
100%
19,99 лв.
1984 - Джордж Оруел
Джордж Оруел
Сиела
рейтинг:
73%
18,90 лв.