Facebook Pixel
Количка 0
0,00 лв.

1968 „Разделната“ година - свободата на власт

Христо Милков е завършил история и френски език в СУ „Св. Климент Охридски“. Той е доцент и доктор по история в Института за исторически изследвания при БАН, където работи от 1989 година.

Творческите му търсения са в областта на френската и българската история след Първата световна война, ролята на личността в историята, митологията и пропагандата, история на медиите, лозунгите, афишите и плакатите в политическия живот, разузнаването през Студената война. Автор е на 7 монографии, 1 документална книга и над 100 научни и научнопопулярни студии и статии.

Събтията от май – юни 1968 г. се отличават с особена значимост и актуалност от гледна точка на своя световен, европейски и национален контекст, а не само парижки. Тридесет години по-късно подобни събития се разиграват във Франция. Налични са извори от български произход, които дават възможност да се правят аналогии между тях.

Въз основа на най-разнообразни по своя характер източници, написани от ръката на дипломата, на разузнавача, на журналиста, на свидетеля на събитията или на днешния анализатор, може да се представи един подробен и разнообразен български поглед върху Френския май, който да запълни една ниша в изследванията, която представлява интерес както за българския, така и за френския читател.



Напишете вашето мнение
Вие оценявате:1968 „Разделната“ година - свободата на власт
Вашият рейтинг

Поръчките от Онлайн книжарница Ciela.com се доставят от Спиди, Еконт и BoxNow за България, и от Български пощи за чужбина.

  • За поръчки под 50 лв., стойността на доставката е фиксирана на 5,99 лв.
  • За поръчки с BOX NOW доставката е 3,99 лв.
  • За поръчки на обща стойност над 50 лв. доставката е безплатна.
  • За чужбина доставката се изчислява според тарифите на Български пощи, и зависи от избраната държавата, броя, големината и теглото на поръчаните продукти. Крайната стойност се визуализира, преди завършване на поръчката.
  • За поръчка на правен софутер няма доставка. Получавате потребителско име и парола по предоставен имейл след потвърдено заплащане.
Свързани продукти
Историята, населена с хора - том II: Интревюта, свидетелства, спомени
Колектив
Гутенберг
рейтинг:
1%
16,00 лв.
Приказки от 2003 нощи
Теодор Радевски
Гутенберг
рейтинг:
1%
5,00 лв.
Македония и ЦРУ 1947 - 1953
Христо Милков
Изток-Запад
рейтинг:
1%
17,00 лв.
Заветът на кана - Изход - книга 4
Христо Милков
Фрувег - ПЗП
рейтинг:
1%
19,00 лв.
Дьо Гол е Историята
Христо Милков
Фабер
рейтинг:
1%
15,00 лв.