Facebook Pixel
Количка 0
0,00 лв.

1793 - Историята на едно убийство


Годината е 1793 г., мястото - студеният и разяждан от престъпност и политическа криза Стокхолм. Шведският журналист и писател Никлас Нат о Даг ни отвежда назад във времето, за да проследим историята на едно убийство.



Една тежката зима в Стокхолм през далечната 1793 г. 

„1793“ е книга за тъмните времена от живота на Стокхолм на фона на подробна градска история от XVIII век. Четири години след нападението над Бастилията във Франция и повече от година след смъртта на крал Густав III в Швеция. Параноя и конспирация обитават улиците на града. Животински ужас, разтворен във въздуха, се промъква във всяко мръсно кътче, когато обезобразено тяло е открито във водата, а разследването разкрива най-страшните подробности от тайния живот на шведския елит. Сюжетът вледенява, зловещ на места, краят е непредсказуем.

Разкрийте корените на престъпността в Швеция

Въпреки историческата обстановка книгата налага усещане за съвременна престъпност и нейните подбуди. Но това не е книга на ужасите, въпреки че на места е жестока! Драматичен сюжет, трудни човешки съдби и внушението, че обществото като цяло зависи от своите корени – от стабилитета в отглеждането на своите деца. И се задава косвеният въпрос – какви обстоятелства пораждат чудовище!

Никлас Нат о Даг (Niklas Natt och Dag) е шведски журналист и писател. Роден е на 3 октомври 1979 г. в Стокхолм, Швеция. Учи в Калмар. Работи като журналист на свободна практика в Стокхолм, главен редактор на списание Slitz. Писателят има неоспорима връзка с шведската история, той е представител на почти най-старото аристократично семейство на Швеция, споменато в хроники от XIII век (Natt och Dag – „Нощ и ден“ – не е псевдоним). Живее в Стокхолм със съпругата си и двамата си синове. Когато не пише и не чете, свири на китара, мандолина, цигулка или на японска флейта сякухати.

  • Дали злодеят се ражда чудовище, или средата го прави такъв?
  • Може ли любовта да го преобрази?


Напишете вашето мнение
Вие оценявате:1793 - Историята на едно убийство
Вашият рейтинг

Поръчките от Онлайн книжарница Ciela.com се доставят от Спиди, Еконт и BoxNow за България, и от Български пощи за чужбина.

  • За поръчки под 50 лв., стойността на доставката е фиксирана на 5,99 лв.
  • За поръчки с BOX NOW доставката е 3,99 лв.
  • За поръчки на обща стойност над 50 лв. доставката е безплатна.
  • За чужбина доставката се изчислява според тарифите на Български пощи, и зависи от избраната държавата, броя, големината и теглото на поръчаните продукти. Крайната стойност се визуализира, преди завършване на поръчката.
  • За поръчка на правен софутер няма доставка. Получавате потребителско име и парола по предоставен имейл след потвърдено заплащане.
Свързани продукти
Пустинята на призраците
Златко Енев
Унискорп
рейтинг:
1%
9,00 лв.
Заедно - това е
Анна Гавалда
Унискорп
рейтинг:
1%
15,00 лв.
Двойно убийство - Санта Фе
Джонатан Келерман
Унискорп
рейтинг:
1%
8,50 лв.
1794
Никлас Нат о Даг
Унискорп
рейтинг:
1%
24,00 лв.
1795
Никлас Нат о Даг
Унискорп
рейтинг:
1%
24,00 лв.