Facebook Pixel
Количка 0
0,00 лв.

11 теста по български език и литература за външно оценяване и кандидатстване след 7. клас - част 1 - по учебната програма за 2021/2022 г.

Отлична подготовка и представяне на националното външно оценяване по БЕЛ след 7. клас

Подготовка за външно оценяване и кандидатстване след 7. клас. Изданието съдържа седем примерни теста с дидактическа задача и четири контролни теста по БЕЛ. Примерните тестове са съобразени с модела и типа задачи, зададени от МОН за изпитен формат.

Изданието е съобразено с новата учебна програма и е одобрено от МОН!Първа част на помагалото „11 теста по БЕЛ за 7. клас“ съдържа седем теста, които са разработени по изпитния формат, и четири контролни теста по БЕЛ. Всичките единадесет теста следват учебно-изпитната програма по български език и литература, като въпросите в тях са съобразени с последователността на темите и художествените произведения, заложени в годишното тематично разпределение по двата предмета.

Всеки от актуализираните изпитни тестови варианти съдържа два източника на информация (текст + схема, таблица, карта, изображение или втори текст), които изискват извличане на информация при четене с разбиране. 25 отворени и затворени въпроса в примерните изпитни тестове подпомагат създаването на умения за разбиране и осмисляне на текста на различни езикови равнища. Задачите в предложените тестове позволяват практическото приложение на придобитите знания чрез прилагане на наученото по български език и литература в 5., 6. и 7. клас. Към тестовите задачи са добавени и въпроси върху произведения от български автори, изучени в 5. и 6. клас.

Тъй като една от най-трудните задачи за седмокласниците е тази, която изисква създаване на теза по цитат от литературно произведение, към всяка задача от този тип има предложени ключови думи, а в отговорите са дадени примерни варианти на тези.

Към всеки примерен изпитен тест е приложен и непознат текст за преразказ с дидактическа задача, като към всяка задача има дадено примерно подходящо начало:

 • Лакомото врабче, Ангел Каралийчев;
 • Сажди, Николай Райнов;
 • Старецът и слепците, Начо Христосков;
 • Крали Марко, народна приказка;
 • Мързеливият, народна приказка;
 • Завръщането, Константин Константинов.

Четирите контролни теста са съобразени по месеци с темите от годишното тематично разпределение. Задачите в тях следват изучения материал, като е предвидено контролът на знанията да бъде извършен в края на месеците октомври, ноември, декември и януари. Контролните тестове са разработени като бланки за самостоятелна работа.Напишете вашето мнение
Вие оценявате:11 теста по български език и литература за външно оценяване и кандидатстване след 7. клас - част 1 - по учебната програма за 2021/2022 г.
Вашият рейтинг

Поръчките от Онлайн книжарница Ciela.com се доставят от Спиди и Еконт за България, и от Български пощи за чужбина.

 • За поръчки под 50 лв, стойността на доставката е фиксирана на 4.99 лв.
 • За поръчки на обща стойност над 50 лв. доставката е безплатна.
 • ВАЖНО! По време на промо кампания -50% безплатната доставка за всички стоки отпада за срока на промоцията! Фиксира се доставка от 3.99 лв за всички поръчки.
 • Доставката до книжарница Ciela Books & Music - Граф Игнатиев е безплатна.
 • За чужбина доставката се изчислява според тарифите на Български пощи, и зависи от избраната държавата, броя, големината и теглото на поръчаните продукти. Крайната стойност се визуализира, преди да завършете поръчката си.
Свързани продукти
Литература за 7. клас - самоучител
рейтинг:
1%
5,00 лв.
Външно оценяване и кандидатстване след 7. клас
рейтинг:
1%
6,00 лв.
Матура без проблеми (втора част)
рейтинг:
1%
7,20 лв.
Български език за 7. клас - Теория и тестове по новата учебна програма
рейтинг:
1%
10,00 лв.
Български език за 6. клас.- 26 теста по новата програма
рейтинг:
1%
6,60 лв.