Facebook Pixel
Количка 0
0,00 лв.

1 April 2034

SKU
9786192300357


рейтинг:
20 % of 100
14,99 лв.

Книгата на Радан Кънев „1 April 2034“ от издателство Фабрика за книга е дебютен роман с един саркастичен поглед към бъдещето на България.

Абсурдна дисутопия, както нарича творбата си автора.

В него може да откриете какви ли не персонажи и места:
1. Корумпиран властен кмет.
2. Пропаднал полицай.
3. Странна комуна.

 

Виж и купи книгата на страхотна цена от онлайн книжарница Сиела с бърза и сигурна доставка.
Експедитивна и лесна онлайн поръчка.



"В ранната утрин на 1 април 2034 г. в град Е. са се струпали репортери от всички национални вестници, радиа и дори две телевизии. Докато пресича центъра под навъсените облаци и влажния вятър, които с нищо не подсказват, че пролетта идва, помощник-ветеринарят Евлоги Гюлов се опитва да си спомни кога за последно градът е влизал в новините. Много, много отдавна. Но предната вечер се е случило нещо съвсем необичайно. И злокобно. Изчезнала е млада жена, при това - проститутка.

Започнал с хлад и облаци, този 1 април постепенно ще разкрие, че зад привидно спокойната повърхност в малко градче в Югоизточна България клокочат горещи страсти, интриги, предателства и тайни. Един корумпиран властен кмет, един пропаднал полицай, една странна комуна, няколко случайни пияници и всемогъщ агент от зловеща служба са само част от героите в тази оплетена мистерия.

Дебютният роман на Радан Кънев, както самият той отбелязва, е абсурдна дистопия, история за отвличания, убийства, хора, прасета и корумпирани политици. Авторът рисува една въображаема България, в която две от най-големите партии са се обединили и несменяемо управляват държавата. 
Пропит с абсурден, на моменти тъжен хумор, с духовити препратки към реални събития и намигане към онзи читател, който често си задава въпроса "А какво щеше да стане, ако...", романът е прецизна вивисекция на нрави и взаимоотношения, които обитават един въображаем, но опасно близък до нашия реален свят."
Ивайло Цветков



Напишете вашето мнение
Вие оценявате:1 April 2034
Вашият рейтинг

Поръчките от Онлайн книжарница Ciela.com се доставят от Спиди, Еконт и BoxNow за България, и от Български пощи за чужбина.

  • За поръчки под 50 лв., стойността на доставката е фиксирана на 5,99 лв.
  • За поръчки с BOX NOW доставката е 3,99 лв.
  • За поръчки на обща стойност над 50 лв. доставката е безплатна.
  • За чужбина доставката се изчислява според тарифите на Български пощи, и зависи от избраната държавата, броя, големината и теглото на поръчаните продукти. Крайната стойност се визуализира, преди завършване на поръчката.
  • За поръчка на правен софутер няма доставка. Получавате потребителско име и парола по предоставен имейл след потвърдено заплащане.
Свързани продукти
Мислите на една блондинка в книга за Щастието
Руми Русо
Фабрика за книги
рейтинг:
1%
8,97 лв.
Истинската българска история
Павел Серафимов
Фабрика за книги
рейтинг:
1%
21,00 лв.
Йордан Владимиров. Разкази
Йордан Владимиров
Фабрика за книги
рейтинг:
1%
10,00 лв.
Защо пиленцата нямат магазин за обувки
Мая Бояджиева
Фабрика за книги
рейтинг:
1%
16,00 лв.
Сесил Лафе и адуареното огледало
Джулия Сийленд
Фабрика за книги
рейтинг:
1%
11,00 лв.