Facebook Pixel
Количка 0
0,00 лв.

Убийството на прислужницата - книга 1

Откъс от Първа глава на „Убийството на прислужницата“:

Точно три месеца преди убийството в Мартингейл мисис Макси покани гости на вечеря.

Години по-късно, когато процесът вече беше един почти забравен скандал и заглавията във вестниците, с които бяха застлани кухненските шкафове, пожълтяваха, Елинор Макси си спомни, че точно тази пролетна вечер беше поставила началото на трагедията. Спомените ѝ, избирателни и изопачени, приписваха на една съвсем обикновена вечеря атмосфера на лоши предчувствия и неловкост.

В тях онази вечеря се беше превърнала в ритуално събиране под един покрив на жертва и заподозрени в предварително замислено убийство.

Всъщност не всички заподозрени бяха там. Филикс Хърн например не беше в Мартингейл онзи уикенд. Но въпреки това в нейните спомени той също седеше на масата на мисис Макси и с развеселен, язвителен поглед наблюдаваше встъпителните закачки на участниците.

  • Заглавие на английски: Cover her face;
  • Ваня Томова, превод от английски;
  • Фиделия Косева, художник на корицата;
  • ISBN: 978-954-28-2845-7.

Купи „Убийството на прислужницата“ от онлайн книжарница Сиела с бърза и лесна поръчка. Не е наличен

Носител на Ордена на Британската империя за постижения в литературата. 

Носител на диамантен кинжал на Асоциацията на писателите криминалисти.

Прозорецът беше отворен и възглавницата на леглото беше подгизнала от дъжда. Косата на Сали беше разпиляна върху възглавницата като мрежа от злато. Очите ѝ бяха затворени, но тя не спеше. От стиснатия ъгъл на устата тръгваше пресъхнала струйка кръв като черна резка. От двете страни на врата ѝ имаше охлузване там, където ръцете на убиеца я бяха задушили до смърт.

Самоуверена и красива, младата прислужница Сали Джъп бързо научава, че домогванията до „Горния етаж“ не са за хора като нея. Момичето е удушено в леглото си, а вратата е здраво залостена отвътре. Хладнокръвен и брилянтен, инспектор Адам Далглиш от Скотланд Ярд поема трудната задача да разкрие убиеца ѝ в дом, пълен със заподозрени. Повечето от които имат много добри причини да ѝ желаят злото.

Дебютният роман на П. Д. Джеймс „Убийството на прислужницата“ поднася гениално заплетена мистерия, която веднага я изстрелва на върха на майсторите на съспенса!


Превод от английски: Ваня Томова

Корица: Фиделия КосеваНапишете вашето мнение
Вие оценявате:Убийството на прислужницата - книга 1
Вашият рейтинг

Поръчките от Онлайн книжарница Ciela.com се доставят от Спиди, Еконт и BoxNow за България, и от Български пощи за чужбина.

  • За поръчки под 50 лв., стойността на доставката е фиксирана на 5.99 лв.
  • За поръчки на обща стойност над 50 лв. доставката е безплатна.
  • За поръчки с BOX NOW доставката е безплатна.
  • За чужбина доставката се изчислява според тарифите на Български пощи, и зависи от избраната държавата, броя, големината и теглото на поръчаните продукти. Крайната стойност се визуализира, преди завършване на поръчката.
  • За поръчка на правен софутер няма доставка. Получавате потребителско име и парола по предоставен имейл след потвърдено заплащане.
Свързани продукти
Зима в рая
Елин Хилдебранд
Сиела
рейтинг:
100%
17,90 лв.
Христо Ботйов - Опит за биография
Захарий Стоянов
Сиела
рейтинг:
1%
5,00 лв.
Е-книга
Е-книга Убийството на прислужницата
П. Д. Джеймс
Сиела
рейтинг:
1%
10,40 лв.
Е-книга
Е-книга Загадката на клиника Стийн
П. Д. Джеймс
Сиела
рейтинг:
1%
11,20 лв.
Е-книга
Е-книга Смъртта на писателя
П. Д. Джеймс
Сиела
рейтинг:
1%
10,50 лв.