Facebook Pixel
Онлайн книжарница поръчка на нови книги online Интернет книжарница
Разширено търсене
Любими 0 добавени
0 Кошница 0,00 лв.
080012525
Онлайн книжарница поръчка на нови книги online Интернет книжарница
0 Кошница 0,00 лв.

Помощ и инструкции за ползване на Онлайн книжарница Сиела - Ciela.com - Бърза и лесна поръчка и доставка на книги

Търсене на продукт

Можете да търсите продукт като използвате търсачката на началната страница на Ciela.com. Ако изпишете даден автор, ще получите резултати с всички книги на този автор.

Можете да използвате и разширеното търсене, където има възможност да филтрирате по Заглавие, Издателство, Автор, Цена и др.

 

Поръчка

След като откриете търсения артикул е необходимо да го добавите в кошницата. За да добавите още артикули натиснете бутона "Добави продукт". След като сте избрали артикулите за пазаруване, натиснете бутон "Към завършване".

Можете да се регистрирате или да финализирате поръчката като Гост.

При направени от клиента, повече от една поръчка, няма възможност за сливане. Всяка поръчка се обработва и доставя по отделно и по етапно в зависимост от реда на постъпване.

Забавяне може да се получи от това, че книгите не са на склад и се опитваме да ги набавим от доставчиците ни.

 

Въвеждане на адрес за доставка

След като започнете изписването на града и улицата до които желаете да бъдат доставени продуктите, се появява меню за избор. Моля, изберете правилната опция от падащото меню. В противен случай адресът няма да бъде разпознат от системата. 

 

Начин на доставка

В рамките на Република България, доставките се извършват с куриерски компании Спиди и Еконт. Извършваме доставки и в други държави чрез Български пощи. Към момента има възможност за доставка само до една наша книжарница  - София Сиела Графа. За да се възползвате от тази опция е необходимо избрания град да е София и да предплатите поръчката си с карта.

 

Цена на доставка

Стойността на доставката за България е фиксирана. За адрес, офис или автоматична станция, за Спиди и Еконт доставката е 4.99 лв.

ВАЖНО! По време на кампания -50% на книгите на Сиела и DejaBook безплатната доставка в Ciela.com за всички стоки отпада за срока на промоцията!

Доставката до Сиела Графа е безплатна.

За чужбина доставката се изчислява според тарифите на Български пощи, и зависи от избраната държавата, броя и теглото на поръчаните продукти. Крайната стойност се визуализира преди да завършете поръчката си.

 

Срок за доставка

Доставката за България се извършва в рамките на 3 работни дни, в случай, че поръчаните продукти са налични на склад или при доставчик и поръчката не е направена по време на промоция.

Срокът на доставка може да бъде удължен до 30 работни дни, от деня на поръчката, в следните случаи:

1. При провеждани от ДОСТАВЧИКА кампании(промоции), свързани с продажба на по-ниски цени на предлагани чрез CIELA.COM стоки.

2. В случай че поръчаната стока не е налична на склад при нашите партньори.

3. При подадени от Клиента неверни данни(адрес, електронна поща, телефон), необходими за самата доставка.

4. Други случаи, в които поради обема и/или естеството на поръчката, или поради непредвидени обстоятелства се налага по-дълъг срок за доставка, за което Клиентите следва да бъдат уведомени своевременно.

Стоката се доставя подходящо опакована съобразно вида й и транспорта за доставка.

 

Регистрация на клиент

Регистрирането на нов клиент в системата е лесен и бърз процес. Всичко, което е необходимо да въведете е: име, фамилия, е-мейл адрес и парола. Може да се логнете и с фейсбук акаунта си(ако имате такъв). Адреса за доставка и телефона за контакти се запазват след първата Ви поръчка, но винаги можете да добавяте и нови. След успешна регистрация ще получите автоматично информативен мейл, че успешно сте се регистрирали на ciela.com. Влизайки в профила си Вие ще разполагате с отдел за любими продукти, които може да добавите с един клик в кошницата си, история на поръчките си, както и запазени адресите, което Ви позволява много по-бързо и лесно да пазарувате, както и да следите покупките си.

 

Плащане

Можете да заплатите за поръчаните продукти при получаването им с Пощенски паричен превод(наложен платеж), с дебитна или кредитна карта, чрез системата на epay.bg, на каса на Easypay, както и по банков път.

Плащане с банков превод:

Сиела Норма АД
Банка ДСК
IBAN: BG64STSA93000027819799
BIC: STSABGSF

------------------------
Редът и начинът за издаване на фискални касови бележки и за установяване на дистанционна връзка с НАП са определени с Наредба № Н-18 на Министерство на финансите от 13.12.2006 г. за регистриране и отчитане на продажби в търговските обекти чрез фискални устройства.
Наредба № Н-18/2006 г. указва, че всяко лице е длъжно да регистрира и отчита извършваните от него продажби на стоки или услуги във или от търговски обект чрез издаване на фискална касова бележка, освен когато плащането се извършва чрез пощенски паричен превод, извършен чрез лицензиран пощенски оператор за извършване на пощенски парични преводи по смисъла на Закона за пощенските услуги.
Независимо от документирането с първичен счетоводен документ, задължително следва да се издава фискална касова бележка за всяка продажба на лицата т.е. за всяко плащане, с изключение на случаите, когато плащането се извършва чрез пощенски паричен превод.

От дата 01.03.2019 г. плащанията от клиентите, избрали наложен платеж на Онлайн книжарница Ciela.com, ще се извършват само и единствено чрез пощенски паричен превод, извършен от лицензиран пощенски оператор за извършване на пощенски парични преводи по смисъла на Закона за пощенските услуги, като по този начин Сиела Норма АД се освобождава от задължението за въвеждане в експлоатация на фискално устройство и отчитане на извършваните от Вас продажби чрез издаване на фискални касови бележки по реда определен в Наредба Н-18/2006 г. на МФ.
За направеното от клиента плащане пощенският оператор издава Разписка за пощенски превод на стойността на дължимата сума.
Тази разписка е законово признат документ освобождаващ търговеца от задължението да издава фискални касови бележки, както и валидация за фактура.

Важно!
Служителят на куриерската фирма, доставил или предал в офис пратката Ви, е длъжен да Ви издаде товарителница или разписка, която има официална валидност на касов бон.
Моля, запазете този документ, който удостоверява направеното от Вас плащане както пред нас, така и пред куриерската фирма.
При поръчки с фактура документа, издаден от куриерската фирма, се прикача към фактурата.

Проверката дали куриерът е лицензиран пощенски оператор за извършване на пощенски парични преводи по смисъла на ЗПУ може да се прави в публичния регистър, воден съгласно ЗПУ от Комисията за регулиране на съобщенията, който е публикуван на интернет сайта на същата.

За справка:
чл. 3, ал. 1; чл. 25, ал. 1 от Наредба № Н-18/2006г.
чл. 25, ал.3, т.4; чл. 113, ал.3; чл. 118; чл. 119 от ЗДДС
чл. 112 от ППЗДДС
Чл. 3. (1) (Доп. - ДВ, бр. 49 от 2010 г., в сила от 29.06.2010 г., изм. - ДВ, бр. 48 от 2011 г., в сила от 24.06.2011 г., доп. - ДВ, бр. 102 от 2012 г., в сила от 21.12.2012 г., изм. - ДВ, бр. 40 от 2013 г., в сила от 30.04.2013 г.) Всяко лице е длъжно да регистрира и отчита извършваните от него продажби на стоки или услуги във или от търговски обект чрез издаване на фискална касова бележка от ФУ или касова бележка от ИАСУТД, освен когато плащането се извършва чрез внасяне на пари в наличност по платежна сметка, кредитен превод, директен дебит или наличен паричен превод, извършен чрез доставчик на платежна услуга по смисъла на Закона за платежните услуги и платежните системи, или чрез пощенски паричен превод, извършен чрез лицензиран пощенски оператор за извършване на пощенски парични преводи по смисъла на Закона за пощенските услуги.

--------------------------


Политика за отказ (анулиране) на поръчка и за възстановяване на сума
В съответствие с българското законодателство, клиентът може в 14-дневен срок да се откаже от направена поръчка, като ciela.com се задължава да върне обратно получената сума. Отказът от поръчка се извършва чрез електронната поща [email protected] Заплатената сума се привежда по сметката на клиента, веднага след като бъде получена стоката на адреса на ciela.com, по куриер или по пощата. Върната стока се приема само ако е в подходящ търговски вид. Срокът за връщане на стоката е не повече от 3 работни дни от датата на отказа на поръчката. Разходите по връщане на закупената стока са за сметка на купувача.Политика за замяна на стока.
При невъзможност на ciela.com да предостави на клиента поръчана от него стока, може да му предложи алтернативната такава. При несъгласие от страна на клиента, ciela.com се задължава да възстанови стойността на непредоставената стока по банка в срок от 14 работни дни. Сумата се връща чрез банков превод.

 

Забравена парола

Ако забравите Вашата парола, трябва да преминете на страница Регистрация и да натиснете бутона „Забравена парола”. Въведете e-mail адреса, с който сте регистрирани.
Ние ще Ви изпратим служебна парола, с която ще можете да се идентифицирате пред системата. Паролата Ви ще бъде изпратена на посочения адрес, ако той съвпадне с вече регистрирания. След като се идентифицирате с e-mail адреса си и служебната парола, от „Моя профил”, „Редактирай” можете да смените служебната парола с желана от Вас. 


Статуси на поръчките

Какво представляват различните статуси през които преминава поръчката?

Очаква плащане – Поръчката Ви е постъпила в системата ни, но не се изпълнява, докато не мине плащане. Този статус се отнася за всички поръчки с избран начин на плащане различен от "Наложен платеж" Когато избирате начин на плащане "Visa, MasterCard, Дебитна/Кредитна карта", моля уверете се, че браузера, който ползвате няма активиран Pop Up Blocker(опция, която забранява отварянето на нови прозорци), след завършване на поръчката ще бъдете пренасочени към страницата на БОРИКА, където е нужно да въведете данните на картата си. След успешно плащане, статуса на поръчката Ви автоматично преминава в "Обработка", ако това не се случи, поръчката Ви е неуспешна и е нужно да опитате пак. Настоящата поръчка не се изпълнява и не е валидна. Ако Вашата карта поддържа 3D автентификация, ще се наложи да се идентифицирате след натискане на бутона "Плащане". Генериран е уникален номер, който е изпратен на ел. поща на клиента. Статусът се променя в рамките на 1 работен ден, след успешно плащане или изпратено платежно. Може да има забавяне до 7 работни дни, когато сме в промо кампания. При поръчки с избран метод на плащане "С карта", при успешно плащане, този статус автоматично се сменя на "Обработка". В случай, че не бъдете препратени към сайта на Борика, и не можете да въведете данните на картата си, поръчката Ви не минава в статус "Обработка" и не се изпълнява. Опитайте отново а текущата поръчка я считайте за неуспешна. Имайте предвид, че ако имате програма за блокиране на реклами, това може да попречи на препратката към сайта на Борика. В случай, че сте избрали плащане чрез банка или иПей, моля да ни изпратите платежно или снимка на транзакцията, заедно с номер на поръчка на мейл [email protected]

Обработка – Продуктите са подадени за събиране от издател/доставчик.

Подготовка - Поръчката е в процес на окомплектоване и опаковане. Следва предаване на куриер. Ще получите мейл с номер на товарителница, с който може да проследите пратката си в сайта на куриерската фирма. Куриерите следва да Ви уведомят, че имате пратка. След получаване на уведомлението, при нужда, може да смените адреса за доставка, като се свържете с куриерската фирма.

Прекъсната – Поръчката няма да бъде изпълнена. На посочената в поръчката ел. поща клиентът ще бъде уведомен поради каква причина.
Задържана – Поръчката ще бъде изпълнена, но се налага забавянето й, поради изчакване или събиране на поръчаните продукти. В този статус влизат и поръчките със заглавия, които все още не са излезли от печат.


Често задавани въпроси