Facebook Pixel
Количка 0
0,00 лв.
Помощ и инструкции за ползване на Онлайн книжарница Сиела - Ciela.com - Бърза и лесна поръчка и доставка на книги

Търсене на продукт

Можете да търсите продукт като използвате търсачката на началната страница на Ciela.com. След като въведете част от дума, се зарежда падащо меню, в което се показват резултатите от търсенето на тази част от дума.

Можете и да използвате Разширеното търсене, където можете да филтрирате по Заглавие, Издателсство, Автор, Цена и др.

 

Поръчка

След като откриете търсения артикул е необходимо да го добавите в кошницата. За да добавите още артикули натиснете бутона "Добави продукт". След като сте избрали артикулите за пазаруване, натиснете бутон "Към завършване".

Можете да се регистрирате или да финализирате поръчката като Гост.

При направени от клиента, повече от една поръчка, няма възможност за сливане. Всяка поръчка се обработва и доставя по отделно и по етапно в зависимост от реда на постъпване.

Забавяне може да се получи от това, че книгите не са на склад и се опитваме да ги набавим от доставчиците ни.

 

Въвеждане на адрес за доставка

След като започнете изписването на града и улицата до които желаете да бъдат доставени продуктите, се появява меню за избор. Моля, изберете правилната опция от падащото меню. В противен случай адресът няма да бъде разпознат от системата. 

 

Начин на доставка

В рамките на Република България, доставките се извършват с куриерски компании Спиди и Еконт. Извършваме доставки и в други държави чрез Български пощи.

 

Цена на доставка

Сумата за доставка се изчислява според тарифата на куриерските компании, броя и теглото на поръчаните продукти, и можете да я видите на края на поръчката си. Средната цена за доставката за един продукт, в рамките на България, е около 4,00лв. За чужбина цената е по тарифите на Български пощи.

 

Срок за доставка

Доставката за България се извършва в рамките на 3 работни дни*, в случай, че поръчаните продукти са налични.

*Срокът на доставка може да бъде удължен до 30 работни дни от деня на поръчката в случай на провеждани от ДОСТАВЧИКА кампании(промоции), свързани с продажба на по-ниски цени на предлагани чрез CIELA.COM стоки, в случай че поръчаната стока не е налична на склад, при дадени от Клиента неверни данни, необходими за доставката, както и в други случаи, в които поради обема и/или естеството на поръчката, или поради непредвидени обстоятелства се налага по-дълъг срок за доставка, за което Клиентите следва да бъдат уведомени своевременно.

Стоката се доставя подходящо опакована съобразно вида й и транспорта за доставка.

 

Регистрация на клиент

Регистрирането на нов клиент в системата е лесен и бърз процес. Всичко, което е необходимо да предоставите е: име, е-мейл адрес, парола, адрес за кореспонденция и телефон за контакти. След това вече може да извършвате поръчки, а при всяко следващо посещение на сайта, за да бъдете разпознати като регистриран потребител, трябва да се идентифицирате с вашия e-mail адрес и парола.

 

Плащане

Можете да заплатите за поръчаните продукти с Пощенски паричен превод при получаването, с дебитна или кредитна карта, чрез системата на epay.bg и Easypay, както и по банков път.

Плащане с банков превод:

Банка ДСК ЕАД
IBAN: BG21STSA93000022201945
BIC: STSABGSF

СИЕЛА НОРМА АД

------------------------
Редът и начинът за издаване на фискални касови бележки и за установяване на дистанционна връзка с НАП са определени с Наредба № Н-18 на Министерство на финансите от 13.12.2006 г. за регистриране и отчитане на продажби в търговските обекти чрез фискални устройства.
Наредба № Н-18/2006 г. указва, че всяко лице е длъжно да регистрира и отчита извършваните от него продажби на стоки или услуги във или от търговски обект чрез издаване на фискална касова бележка, освен когато плащането се извършва чрез пощенски паричен превод, извършен чрез лицензиран пощенски оператор за извършване на пощенски парични преводи по смисъла на Закона за пощенските услуги.
Независимо от документирането с първичен счетоводен документ, задължително следва да се издава фискална касова бележка за всяка продажба на лицата т.е. за всяко плащане, с изключение на случаите, когато плащането се извършва чрез пощенски паричен превод.

От дата 01.03.2019 г. плащанията от клиентите, избрали наложен платеж на Онлайн книжарница Ciela.com, ще се извършват само и единствено чрез пощенски паричен превод, извършен от лицензиран пощенски оператор за извършване на пощенски парични преводи по смисъла на Закона за пощенските услуги, като по този начин Сиела Норма АД се освобождава от задължението за въвеждане в експлоатация на фискално устройство и отчитане на извършваните от Вас продажби чрез издаване на фискални касови бележки по реда определен в Наредба Н-18/2006 г. на МФ.
За направеното от клиента плащане пощенският оператор издава Разписка за пощенски превод на стойността на дължимата сума.
Тази разписка е законово признат документ освобождаващ търговеца от задължението да издава фискални касови бележки, както и валидация за фактура.

Важно!
Служителят на куриерската фирма, доставил или предал в офис пратката Ви, е длъжен да Ви издаде товарителница или разписка, която има официална валидност на касов бон.
Моля, запазете този документ, който удостоверява направеното от Вас плащане както пред нас, така и пред куриерската фирма.
При поръчки с фактура документа, издаден от куриерската фирма, се прикача към фактурата.

Проверката дали куриерът е лицензиран пощенски оператор за извършване на пощенски парични преводи по смисъла на ЗПУ може да се прави в публичния регистър, воден съгласно ЗПУ от Комисията за регулиране на съобщенията, който е публикуван на интернет сайта на същата.

За справка:
чл. 3, ал. 1; чл. 25, ал. 1 от Наредба № Н-18/2006г.
чл. 25, ал.3, т.4; чл. 113, ал.3; чл. 118; чл. 119 от ЗДДС
чл. 112 от ППЗДДС
Чл. 3. (1) (Доп. - ДВ, бр. 49 от 2010 г., в сила от 29.06.2010 г., изм. - ДВ, бр. 48 от 2011 г., в сила от 24.06.2011 г., доп. - ДВ, бр. 102 от 2012 г., в сила от 21.12.2012 г., изм. - ДВ, бр. 40 от 2013 г., в сила от 30.04.2013 г.) Всяко лице е длъжно да регистрира и отчита извършваните от него продажби на стоки или услуги във или от търговски обект чрез издаване на фискална касова бележка от ФУ или касова бележка от ИАСУТД, освен когато плащането се извършва чрез внасяне на пари в наличност по платежна сметка, кредитен превод, директен дебит или наличен паричен превод, извършен чрез доставчик на платежна услуга по смисъла на Закона за платежните услуги и платежните системи, или чрез пощенски паричен превод, извършен чрез лицензиран пощенски оператор за извършване на пощенски парични преводи по смисъла на Закона за пощенските услуги.

--------------------------


Политика за отказ (анулиране) на поръчка и за възстановяване на сума
В съответствие с българското законодателство (чл. 53 от ЗЗП), клиентът може в седемдневен срок да се откаже от направена поръчка, като ciela.com се задължава да върне обратно получената сума. Отказът от поръчка се извършва чрез електронната поща [email protected]. Заплатената сума се привежда по сметката на клиента, веднага след като бъде получена стоката на адреса на ciela.com, по куриер или по пощата. Върната стока се приема само ако е в подходящ търговски вид. Срокът за връщане на стоката е не повече от 3 работни дни от датата на отказа на поръчката. Разходите по връщане на закупената стока са за сметка на купувача.Политика за замяна на стока.
При невъзможност на ciela.com да предостави на клиента поръчана от него стока, може да му предложи алтернативната такава. При несъгласие от страна на клиента, ciela.com се задължава да възстанови стойността на непредоставената стока в срок от 5 работни дни. Сумата се връща чрез банков превод.

 

Забравена парола

Ако забравите Вашата парола, трябва да преминете на страница Регистрация и да натиснете бутона „Забравена парола”. Въведете e-mail адреса, с който сте регистрирани.
Ние ще Ви изпратим служебна парола, с която ще можете да се идентифицирате пред системата. Паролата Ви ще бъде изпратена на посочения адрес, ако той съвпадне с вече регистрирания. След като се идентифицирате с e-mail адреса си и служебната парола, от „Моя профил”, „Редактирай” можете да смените служебната парола с желана от Вас. 


Статуси на поръчките

Какво представляват различните статуси през които преминава поръчката?

Очаква плащане – Поръчката Ви е постъпила в системата ни, но не се изпълнява, докато не мине плащане. Този статус се отнася за всички поръчки с избран начин на плащане различен от "Наложен платеж" Когато избирате начин на плащане "Visa, MasterCard, Дебитна/Кредитна карта", моля уверете се, че браузера, който ползвате няма активиран Pop Up Blocker(опция, която забранява отварянето на нови прозорци), след завършване на поръчката ще бъдете пренасочени към страницата на БОРИКА, където е нужно да въведете данните на картата си. След успешно плащане, статуса на поръчката Ви автоматично преминава в "Обработка", ако това не се случи, поръчката Ви е неуспешна и е нужно да опитате пак. Настоящата поръчка не се изпълнява и не е валидна. Ако Вашата карта поддържа 3D автентификация, ще се наложи да се идентифицирате след натискане на бутона "Плащане". Генериран е уникален номер, който е изпратен на ел. поща на клиента. Статусът се променя в рамките на 1 работен ден, след успешно плащане или изпратено платежно. Може да има забавяне до 7 работни дни, когато сме в промо кампания. При поръчки с избран метод на плащане "С карта", при успешно плащане, този статус автоматично се сменя на "Обработка". В случай, че не бъдете препратени към сайта на Борика, и не можете да въведете данните на картата си, поръчката Ви не минава в статус "Обработка" и не се изпълнява. Опитайте отново а текущата поръчка я считайте за неуспешна. Имайте предвид, че ако имате програма за блокиране на реклами, това може да попречи на препратката към сайта на Борика. В случай, че сте избрали плащане чрез банка или иПей, моля да ни изпратите платежно или снимка на транзакцията, заедно с номер на поръчка на мейл [email protected].

Обработка – Продуктите са подадени за събиране от издател/доставчик.

Подготовка - Поръчката е в процес на окомплектоване и опаковане. Следва предаване на куриер. Ще получите мейл с номер на товарителница, с който може да проследите пратката си в сайта на куриерската фирма. Куриерите следва да Ви уведомят, че имате пратка. След получаване на уведомлението, при нужда, може да смените адреса за доставка, като се свържете с куриерската фирма.

Прекъсната – Поръчката няма да бъде изпълнена. На посочената в поръчката ел. поща клиентът ще бъде уведомен поради каква причина.
Задържана – Поръчката ще бъде изпълнена, но се налага забавянето й, поради изчакване или събиране на поръчаните продукти. В този статус влизат и поръчките със заглавия, които все още не са излезли от печат.


Често задавани въпроси: https://ciela.com/faq

Въпрос: Артикулите, които избирам не се появяват в кошницата
Отговор: Възможна причина за този проблем са т. нар. "cookies". Това е служебна информация, която някои сървъри в Интернет записват на Вашия компютър в предназначен за тази цел файл. Тя помага на сайтовете да "познават" потребителите, които са били вече там и са се регистрирали. Сървърът на Ciela.com използва cookies за тази цел, както и за това кои артикули вкарвате в кошницата си. В настройките на програмите за достъп до Интернет (браузъри) е възможно да бъде забранено записването на cookies на хард диска на компютъра. Обикновено това се прави от съображения за повишаване на сигурността. Вие трябва да проверите дали браузърът, с който работите не забранява записването на cookies.