Facebook Pixel
Количка 0
0,00 лв.

Българска народна музика

Не е наличен
Народната музика на българите е интересно явление не само в кръга на Балканите, но и в рамките на световния музикален фолклор. Поради особени исторически обстоятелства в България са се запазили оригинални музикални образци, които издават произхода си от дълбока древност. Поразява голямото метро-ритмично и ладово разнообразие. Това е музика, здраво вплетена в бита на народа, в старинни празници и обреди, в неговото всекидневие. В своя труд "Българска народна музика" академик Николай Кауфман разглежда създаването и разпространението на народната песен, нейното богато жанрово разнообразие, свързано с битовото й предназначение. С оглед на тематиката авторът се спира на любовните, митичните, юнашките, хайдушките, възрожденските и градските народни песни. Той осветлява на твърде популярен език и такива въпроси на музикалната фолклористика като стих и музикална форма, мелодика и метрика на народната песен. В книгата на Кауфман е отделено значително място на българското народно многогласие, на фолклорните области на нашата страна, на народния инструментариум. Обогатена с много примери на народни песни, написана твърде увлекателно, книгата "Българска народна музика" е предназначена за този голям кръг читатели, които обичат и ценят българското народно музикално изкуство. Първото издание излиза от печат през 1970 г, второто през 1977 г.


Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Българска народна музика
Вашият рейтинг

Поръчките от Онлайн книжарница Ciela.com се доставят от Спиди, Еконт и BoxNow за България, и от Български пощи за чужбина.

  • За поръчки под 50 лв., стойността на доставката е фиксирана на 5,99 лв.
  • За поръчки с BOX NOW доставката е 3,99 лв.
  • За поръчки на обща стойност над 50 лв. доставката е безплатна.
  • За чужбина доставката се изчислява според тарифите на Български пощи, и зависи от избраната държавата, броя, големината и теглото на поръчаните продукти. Крайната стойност се визуализира, преди завършване на поръчката.
  • За поръчка на правен софутер няма доставка. Получавате потребителско име и парола по предоставен имейл след потвърдено заплащане.
Свързани продукти
Български народни приказки - Книжка 1
Катерина Милушева
Славена
рейтинг:
1%
6,50 лв.
Икони от Варненския музей
Константин Угринов
Славена
рейтинг:
1%
15,00 лв.
Перперикон - свещеният скален град на траките
Николай Овчаров
Славена
рейтинг:
1%
15,00 лв.
Български народни приказки - Книжка 2
Катерина Милушева - преразказ
Славена
рейтинг:
1%
6,50 лв.
Български народни приказки - Книжка 4
Катерина Милушева - преразказ
Славена
рейтинг:
1%
6,50 лв.