Facebook Pixel
Количка 0
0,00 лв.

Гордост и предразсъдъци

С 96 илюстрации на Хю Томсън (1894)

Преводач: Наталия Георгиева



„Гордост и предразсъдъци“ е любима книга на милиони читатели – и това не са просто думи. В тази красива, прекрасно разказана история има всичко – романтика, интересни герои, недоразумения, семейни ценности и неочаквани обрати, представени с много изящество, хумор и красив език. Това е историяза аристокрацията през XIX век чрез перипетиите в живота насемейство Бенет, дарено с пет дъщери. Когато няма наследник,който да поеме семейните дела, единственото, на което разчита мисис Бенет, е дъщерите й да си намерят богати съпрузи.

Но Елизабет Бенет отказва да се подчини и да приеме първия кандидат, който е поискал ръката й. Умна, чаровна, образована, Елизабет е различна. Тя е внимателна към околните,искрена и независима. Наблюдава това, което се случва, и имасвое мнение, различно от общоприетото.

Когато на един балсреща мистър Дарси, тя си мисли, че не познава по-груб, студен и надменен човек и поведението му я отблъсква. Той също не проявява интерес към нея. И двамата са жертва на собствените си предразсъдъци. И извървяват дълъг път. Постепенно Дарси бива пленен от нейния чар, жив ум и интелигентност, а тя открива под бронята на гордостта му един чувствителен, почтен и изискан джентълмен.

 



Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Гордост и предразсъдъци
Вашият рейтинг

Поръчките от Онлайн книжарница Ciela.com се доставят от Спиди, Еконт и BoxNow за България, и от Български пощи за чужбина.

  • За поръчки под 50 лв., стойността на доставката е фиксирана на 5,99 лв.
  • За поръчки с BOX NOW доставката е 3,99 лв.
  • За поръчки на обща стойност над 50 лв. доставката е безплатна.
  • За чужбина доставката се изчислява според тарифите на Български пощи, и зависи от избраната държавата, броя, големината и теглото на поръчаните продукти. Крайната стойност се визуализира, преди завършване на поръчката.
  • За поръчка на правен софутер няма доставка. Получавате потребителско име и парола по предоставен имейл след потвърдено заплащане.

За Автора

Джейн Остин -

Джейн Остин (1775 - 1817) е английска писателка, известна със своите романи. Започва да пише, когато е на 12 години. Родителите й подкрепяли нейното желание да пише, дори има сведения, че баща й се е свързвал с известен лондонски издател, за да потърси подкрепа за публикуването на текстовете на дъщеря му. Джейн четяла готовите романи първо пред семейството си.

Джейн има шест братя и една сестра на име Касандра – кръстена на майка си, която произлиза от аристократичен, но обеднял род.

Родена e в Стивънтън, област Хампшър, където баща й бил пастор в църквата. Живее в модерния курортен град Бат след пенсионирането му.

През януари 1805 г. баща й починал. Следващите месеци са единственото време в живота на Джейн, когато тя не е писала.

След неговата смърт майка й, сестра й и тя се преместват в Саутхамптън, а после - в къща в Чотъм (Chawton), предоставена от брат й Едуард Остин, който я получил в наследство от техния чичо. Без неговата помощ трите жени не можели да наемат собствена къща, защото нямали доходи и не можели да я поддържат.

През 1793 г. започва да пише роман, отпечатан едва през 1811 г., след много преработвания от нейна страна и от страна на издателя, под заглавие "Разум и чувства".

Свързани продукти
Катрин
Джейн Остин
Шамбала
рейтинг:
1%
20,00 лв.
Ема
Джейн Остин
Шамбала
рейтинг:
1%
25,00 лв.
Доводите на разума
Джейн Остин
Шамбала
рейтинг:
1%
22,00 лв.
Менсфийлд Парк
Джейн Остин
Шамбала
рейтинг:
1%
28,00 лв.
Въздействие - лукс
Джейн Остин
Хермес
рейтинг:
1%
19,95 лв.