Facebook Pixel
Количка 0
0,00 лв.

Е-книга Бизнес комбинациите, отчетени съгласно новата корпоративна реалност - ESG отчетността

Бизнес комбинациите, отчетени съгласно новата корпоративна реалност - ESG отчетносттаЕ-книга

Атанас Стоянов е доктор по научната специалност "Счетоводство, контрол и анализ на стопанската дейност". Професионалният му път в сферата на счетоводството започва през 2018 г., а паралелно с това от 2019 г. към своята експертиза добавя и сферата на финансовия одит.

Д-р Стоянов завършва както бакалавърска, така и магистърска степен към Финансово-счетоводния факултет на Университета за национално и световно стопанство (УНСС), специалност „Счетоводство“. Специализирал е ESG в Wharton School, University of Pennsylvania, а в допълнение към това има и придобити сертификати за професионални квалификации от две от най–престижните и най–известни висши учебни заведения и центрове за научноизследователска и развойна дейност в света – Massachusetts Institute of Technology and University of Oxford.

Автор е на четири научни публикации, всички от които са публикувани в списанието на Института на дипломираните експерт-счетоводители (ИДЕС). Научните му интереси са в сферата на: ESG отчетността (отчитане на корпоративна устойчивост, интегрирано отчитане, нефинансова отчетност), бизнес комбинациите и Международните счетоводни стандарти (МСС)/ Международните стандарти за финансово отчитане (МСФО). За първи път в българската специализирана счетоводна литература представя мотива за сливане с/придобиване на дружества с високи ESG показатели и това как „правилните“ сделки могат да помогнат на отделните компании да подобрят своите собствени ESG метрики, в резултат на което обективизира бизнес комбинациите през призмата на ESG отчетността. 

В структурно отношение книгата „Бизнес комбинациите, отчетени съгласно новата корпоративна реалност – ESG отчетността“ е изградена от три глави. Първата глава запознава читателите с еволюционното развитие на бизнес комбинациите, в частност отделните вълни, през които то преминава. В нея се разглеждат също така и мотивите за осъществяване на сделки по сливания и придобивания, а също и приложимата за страната ни правно-организационна рамка. Втора глава разглежда в детайли въпросите, свързани с признаването, първоначалното и последващото оценяване и оповестяването на бизнес комбинациите, базирани на Международните счетоводни стандарти (МСС)/ Международните стандарти за финансово отчитане (МСФО). Тя помества и критичен анализ на представянето на бизнес комбинациите в дружествените финансови отчети, извършен по отношение на концепцията за справедлива стойност и неначисляването на разходи за амортизация на придобита търговска репутация. Централно място в структурата на труда заема предложението за включването на ESG метрики в оповестяванията към МСФО 3 Бизнес комбинации в ролята им на нефинансови измерители на успеха на бизнес комбинациите. Във финалната трета глава от книгата чрез актуален практически пример, отразяващ една от най-мащабните сделки на вливане, осъществена в банковия сектор на територията на страната ни към днешна дата, се доказва практическата приложимост на вече изведените във втора глава идеи за усъвършенстване и подобряване на съществуващите методи и подходи, касаещи счетоводното представяне на бизнес комбинациите.

Водещите експерти по научната специалност „Счетоводство, контрол и анализ на стопанската дейност “- проф. д-р Емилия Миланова-Цончева и проф. д-р Али Вейсел, за книгата:

Представено е оригинално предложение за включването на ESG показатели и фактори (показатели за интегрирана отчетност) в оповестяванията към МСФО 3 Бизнес комбинации в ролята им на нефинансови измерители на успеха на бизнес комбинациите, които ще повишат информираността на потребителите на финансовите отчети с общо предназначение. Предложението за включване на показателите за интегрирана отчетност в оповестяванията към МСФО 3 в ролята им на нефинансови измерители на успеха на бизнес комбинациите, може да се оцени като безспорно новаторство при подобен род изследвания.

проф. д-р Емилия Миланова-Цончева

В структурно и стилово отношение книгата е на много добро ниво. Отделните ѝ части са логически обвързани. Книгата представлява задълбочено изследване за счетоводното третиране на бизнес комбинациите. Тя може да се използва за обучение на студенти, както и от специалистите на практика. Затова препоръчваме нейното отпечатване.

проф. д-р Али ВейселНапишете вашето мнение
Вие оценявате:Е-книга Бизнес комбинациите, отчетени съгласно новата корпоративна реалност - ESG отчетността
Вашият рейтинг

Поръчките от Онлайн книжарница Ciela.com се доставят от Спиди, Еконт и BoxNow за България, и от Български пощи за чужбина.

  • За поръчки под 50 лв., стойността на доставката е фиксирана на 5.99 лв.
  • За поръчки на обща стойност над 50 лв. доставката е безплатна.
  • За поръчки с BOX NOW доставката е безплатна.
  • За чужбина доставката се изчислява според тарифите на Български пощи, и зависи от избраната държавата, броя, големината и теглото на поръчаните продукти. Крайната стойност се визуализира, преди завършване на поръчката.
  • За поръчка на правен софутер няма доставка. Получавате потребителско име и парола по предоставен имейл след потвърдено заплащане.

 

 

 

Интернет книжарница Сиела

Съвместим с

  • Е-четци
  • Kindle
  • Android
  • Apple
  • Windows

След успешно плащане, ще получите линк за сваляне на книгата.

ВНИМАНИЕ ВАЖНО! Можете да свалите само по един път файла. След това линка няма да бъде активен!

Свалете четец за е-книгата

Приложение за четене на книги Сиела Приложение за четене на книги Епъл Приложение за четене на е-книги 
Свързани продукти
Е-книга
Е-книга Как да си намерим по-добра работа в България
Милен Иванов
Хорайзънс Дивелопмънт ЕООД
рейтинг:
1%
7,00 лв.
Е-книга
Е-книга Меню за реформатори
Николай Василев
СИЕЛА
рейтинг:
1%
9,60 лв.
Е-книга
Е-книга Кризата в Европа - Поглед отвътре
Симеон Дянков
СИЕЛА
рейтинг:
1%
9,00 лв.
Е-книга
E-book Facebook Happiness
Angel Todorov
Колибри
рейтинг:
1%
11,99 лв.
Е-книга
Е-книга Център и периферия на европеизираните публични сфери
Ралица Ковачева
Сиела
рейтинг:
1%
15,00 лв.