Facebook Pixel
Количка 0
0,00 лв.

АРХИВ НА ДЪРЖАВЕН ВЕСТНИК

„Архив на „Държавен вестник“ е софтуерен продукт, който съдържа дигитализирани стари броеве на „Държавен вестник“ и обхваща архивното законодателство от 1920 г. до 1989 г., а именно: 180 000 сканирани страници, 13 200 броя на официалното издание.

Поради големия интерес към конкретни нормативни актове, предлагаме единични броеве като дигитално копие, които можете да получите след потвърдено плащане на посочен мейл. -> тук

Цена без ДДС: 3000,00 лв. 

Сканирани архивни броеве от периода 1920 г. - 1989 г.

„Архив на „Държавен вестник“ е софтуерен продукт, който съдържа дигитализирани стари броеве на „Държавен вестник“ и обхваща архивното законодателство от 1920 г. до 1989 г., а именно: 180 000 сканирани страници, 13 200 броя на официалното издание.Ползване на продукта

Абонаментът за „Архив на „Държавен вестник“ осигурява достъп до пълното му съдържание – всички издания от 1920 г. до 1989 г. за срок от 1 година и за до пет работни места. След потвърдено заплащане получавате потребителско име и парола, с които можете да ползвате програмата от всяко устройство с интернет връзка.

За срока на абонамента получавате също поддръжка и съдействие по телефон и имейл всеки работен ден от 08:30 ч. до 18:00 ч. за същия срок, съгласно Общите условия (включително за инсталация, потребителски настройки на приложението и др.).

За заплащане на достъп до допълнителни работни места и въпроси, свързани с програмата: тел. 02 903 0000.

 

СЪДЪРЖАНИЕ:

 

Базата данни на „Архив на „Държавен вестник“ позволява ползване на дигитални копия на стари броеве на официалното издание от периода 1920 г. – 1989 г. Отговаря на наличното съдържание в най-големия книжен архив в България – този на Националната библиотека „Св. Св. Кирил и Методий“, но дигитализирането на броевете позволява значително по-лесната работа с архива.

„Архив на „Държавен вестник“ съдържа стари нормативни актове, свързани с държавното устройство, външнополитическите отношения, градоустройството и строителството, кадастъра, семейните, наследствените и трудово-правните отношения, наказателното производство и т. н., които имат своето отражение до днес.

Дигиталният архив позволява проследяване на историческата взаимовръзка на нормативните актове в дадена област за дълъг период от време и е изключително ценен за научни разработки. Той може да послужи на юристи във връзка с актуални съдебни спорове, свързани с вещно право и уреждане на имуществени въпроси, трудово-правни отношения, архитектура и строителство, земеделие.

Продуктът ще бъде от полза и в образователния процес в българските университети.

 

ФУНКЦИОНАЛНОСТИ:

 

Архивът се състои от документи във формат PDF (с разпознат текст и сканирано съдържание), а структурата е организирана по години (най-отгоре са най-новите) с отделни икони за всеки документ.

При отваряне на съответна година файловете се подреждат по дата на броя. Има възможност за индексиране и пълнотекстово търсене в съдържанието на архивните броеве, благодарение на оптичното разпознаване на символи (OCR).

Работата с PDF файловете в този продукт не се отличава от работата с документи в другите правноинформационни системи. При търсене навсякъде се търси и в индекс „Архив на „Държавен вестник“. Има възможност за търсене и само в структурата на продукта.

Пълнотекстовото търсене и възможността да се филтрира базата и да се търси в структура улесняват работата с архивните документи.

 

История на „Държавен вестник:

 

Основан е с Указ №12 от 19 юли 1879 г. на княз Александър I като официално издание на държавата. Излиза за първи път в София на 28 юли 1879 г. (събота), първоначално веднъж седмично, а от 1891 г. – „всеки присъствен ден“.

През първите 12 години помества официални съобщения, новини и телеграми от чужбина. По-късно започват да се обнародват влезлите в сила нормативни актове.

След 30 ноември 1950 г. е заместен от „Известия на Президиума на Народното събрание“.

От 1963 г. е официален печатен орган на Народното събрание и отново излиза като „Държавен вестник“.Напишете вашето мнение
Вие оценявате:АРХИВ НА ДЪРЖАВЕН ВЕСТНИК
Вашият рейтинг

Поръчките от Онлайн книжарница Ciela.com се доставят от Спиди, Еконт и BoxNow за България, и от Български пощи за чужбина.

  • За поръчки под 50 лв., стойността на доставката е фиксирана на 5,99 лв.
  • За поръчки с BOX NOW доставката е 3,99 лв.
  • За поръчки на обща стойност над 50 лв. доставката е безплатна.
  • За чужбина доставката се изчислява според тарифите на Български пощи, и зависи от избраната държавата, броя, големината и теглото на поръчаните продукти. Крайната стойност се визуализира, преди завършване на поръчката.
  • За поръчка на правен софутер няма доставка. Получавате потребителско име и парола по предоставен имейл след потвърдено заплащане.
Свързани продукти
СИЕЛА СЧЕТОВОДСТВО
рейтинг:
1%
348,00 лв.
СИЕЛА ЕВРОСЧЕТОВОДИТЕЛ
рейтинг:
100%
240,00 лв.
СИЕЛА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ
рейтинг:
1%
276,00 лв.
СИЕЛА ПРАКТИКА
рейтинг:
100%
294,00 лв.
СИЕЛА ЕВРО
рейтинг:
1%
420,00 лв.